De vorige keer schreef ik al over ‘meer in je gevoel komen’. Dat dieren – wat dat betreft – veel “slimmer” zijn dan mensen. Juist omdat wij zoveel in ons hoofd zitten en teveel vertrouwen op onze neocortex, lukt het ons maar niet om onze doelen te bereiken. Zoals een blijvend slank lijf, en een einde aan die strijd met eten. Dat gaat je simpelweg niet lukken op wilskracht. Maar ook niet door alleen maar te denken, redeneren, plannen, overwegen en onderbouwen.

In mijn programma Afvallen zonder Dieet.NU begeleid ik je bij de stappen die nodig zijn om wél te komen waar je wilt. Meer naar je lichaam gaan luisteren is daar een onderdeel van. Daarmee bedoel ik niet ‘intuïtief eten’. Want ook dat kan een enorme valkuil zijn, zeker wanneer je gevoelig bent voor snelle suikers… en de meeste mensen zijn dat. Als je dan “naar je lichaam luistert” (dus geven waar het om vraagt), dan ben je straks nog verder van huis. Want dan geef je jezelf toestemming om jezelf vol te proppen met koek, chocola, chips… you got me. ☹

 

Er is dus iets anders nodig. Wat dat ‘anders’ is, vertel ik je in mijn nieuwe Masterclass. Ik geef je daarin ook 5 stappen waarmee je aan de slag kunt gaan om nu eindelijk wél jouw ideale gewicht te bereiken. En te behouden! Zonder strijd met eten.