Vroeger geloofde ik dat kon vliegen. Ik droomde als klein meisje namelijk heel vaak dat ik mijn armen strekte en hoppa – de lucht in ging. Dan zweefde ik op 30 meter hoogte boven de huizen en bomen, overal naar toe. Het gaf me een zalig gevoel. En net zo makkelijk landde ik ook weer op elk gewenst plekje. Mogelijk ben ik in een vorig leven een vogel geweest, who knows.

 

 

Het jammere was natuurlijk dat het vliegen alleen beperkt bleef tot mijn dromen. In het eggie wilde het maar niet lukken. De natuurwetten (Newton toch?) hielden me letterlijk met beide benen op de grond. Jammer dan.

 

In mijn latere leven bleef ik evengoed nog wel dromen en verlangen. Dus dromen van dingen waarvan ik wist dat ze uit zouden komen. Wat ook gebeurde. Juist omdát ik vasthield aan mijn verlangens, werden ze mijn realiteit. Zo heb ik zelfs mijn ideale man gemanifesteerd. 😊
En ja – ook een blijvend slank lichaam! Oké, daar ging wel het nodige aan vooraf. Ook ik heb een gigantische strijd met eten gehad. Maar uiteindelijk ben ik in mijn verlangen gaan stappen en heb ik de stappen gezet die nodig waren om dat “gedoe” voor altijd achter me te laten.

 

Nou lijkt het misschien heel eenvoudig, maar je droom omarmen (of: in je verlangen stappen) is voor veel mensen niet makkelijk. Als het dat wel was, zouden we het allemaal een stuk makkelijker hebben. Ja, denk daar maar eens over na… 😉

 

Een van de redenen waarom we het vaak niet aandurven, is dat we allerlei overtuigingen hebben die ons juist van onze dromen weg houden. Ga maar na – je wilt afvallen en op gewicht blijven. Maar eigenlijk geloof je niet dat dat kan. Dat jij dat kunt realiseren. Je gelooft dus niet dat je droom überhaupt werkelijkheid kan worden. Die overtuiging saboteert jou.

 

Zolang je niets doet aan onderliggende overtuigingen die jou beperken in het realiseren van je verlangens en dromen, kun je het schudden. Dan kies je de ‘easy way’; volg je weer een dieetje en ben je na een paar weken weer terug bij af. En heb je er de volgende teleurstelling bij. Waarmee je die onderliggende overtuiging ook nog ‘ns bevestigd hebt: ‘zie je wel, ik kan het niet’.