Gisteren was ik in de sauna. Een plek waar ik vroeger nooit nie naar toe zou zijn gegaan. De gedachte alleen al.. dat andere mensen míjn blote lijf zouden kunnen zien, bekritiseren, beoordelen…

 

Herkenbaar? Veel van mijn klanten hebben dat ook. Die durven vaak niet eens naar het zwembad, laat staan dat ze zich ’s zomers in bikini op het strand durven te vertonen. No way! Eerst afvallen. Eerst weer ‘toonbaar’ worden voor de buitenwereld. Eerst weer enig gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Eigenwaarde… wat afhankelijk is geworden van je gewicht. Oordelen van anderen… wat vooral je eigen oordelen zijn.

 

Nu kan ik natuurlijk wel zeggen dat jouw eigenwaarde en zelfbeeld los zouden moeten staan van je overtollige kilo’s. Tuurlijk, helemaal waar. Da’s het ideale plaatje. Ik weet ook dat de meeste van mijn klanten dan evengoed nog hiermee struggelen. Niet naar het zwembad of het strand gaan, laat staan naar de sauna.

 

Hoe fijn zou het zijn als je daarvan verlost bent. Geen issue meer met eten hebt. En kunt genieten van een gezond gewicht, een slank lijf en een fijne relatie met eten. Zonder steeds maar bezig te zijn met “dat wel, en dat niet”. Zonder jezelf steeds restricties op te leggen.
Ik kan je vertellen… dat is heerlijk!

 

Ook voor jou is dit mogelijk. Je bent daarin niet de uitzondering op de regel. En als je nu nog denkt van wel, dan nodig ik je van harte uit om je vragen aan mij te stellen. Want die heb je, dat weet ik zeker. Verandering begint met een eerste stap. Die zet je, door contact op te nemen.
CU!