In de titel van deze blog zit een gigantische contradictie. Hij klopt niet. Voor mij dan hè… iedereen is anders natuurlijk. Misschien klopt ie voor jou wel. En zeg je dit regelmatig, hardop of in jezelf: “ja, ik zou het best wel willen… maar ik laat alles toch maar liever bij het oude.”

 

Maar nogmaals: vanuit mijn beleving klopt ie niet. Rammelt ie aan alle kanten. Als ik iets graag wil, dan gá ik ervoor. Dan doe ik ALLES om dat doel te bereiken.

 

Als ik met mensen in gesprek ben, bijvoorbeeld omdat ze interesse hebben in mijn programma, dan hoor ik dit dus ook regelmatig. “Ja, ik wil wel… maar ik doe het toch maar niet.”

En heel eerlijk: dat maakt me vaak best wel verdrietig. Want ik zie dan dat die persoon ook echt heel graag wil… ze wil het heel graag ánders in haar leven. Maar ze durft de stap niet te zetten. Om allerlei redenen. Ze bedenkt allerlei excuses waarom het niet kan. Waarom het nu niet de juiste tijd is. Dat het haar waarschijnlijk toch niet gaat lukken. Dat ze het beter eerst nog even zelf kan gaan proberen. Waarmee ze zichzelf natuurlijk gigantisch voor de gek houdt. En haar verlangen maar laat voor wat het is.

 

De beste tijd voor verandering is altijd NU. Heus, er komt geen beter moment. En ik spreek uit ervaring, want ik heb dit mezelf ook heel vaak wijs gemaakt. “Nee, niet nu! Te druk, geen geld, whatever. Allemaal BS. Want daarmee zet je je eigen verlangen aan de kant. Daarmee geef je jezelf niet wat je nodig hebt. Daarmee gooi je de kans op een fijner leven in de prullenbak. Of je schuift het door, in de hoop dat er een beter moment komt. Maar dat komt er niet, geloof me.

 

Je leeft altijd NU. En door jezelf te ontzeggen wat je wilt en nodig hebt, blijf je vastzitten in je oude shit. En alles is een keuze.