Een maand geleden lag ik op een strandbedje in Egypte. En ohw wat was het f* hot! Echt, ik hou van zon, maar eerlijk is eerlijk: zonder water was ik die twaalf dagen niet lekker doorgekomen. Het voorstel van mijn oudste dochter om “lekker” te gaan quad rijden in de woestijn sloeg ik dan ook met liefde af.
Er zijn grenzen. 😉

 

Ik hou van actie. En van snelheid. Ik heb in mijn leven iets teveel doorrijd-prentjes ontvangen en ben dankbaar voor die Duitse app die me er al minstens zoveel heeft bespaard. Quad rijden lijkt me dus super. Alleen die combi met de woestijn vond ik niet zo denderend. Had ik er niet voor over.

 

Een middagje quad rijden doe je voor je plezier, daar hoef je in principe dus ook geen concessies voor te doen. Als je het niet leuk vindt doe je het gewoon niet, maakt verder ni uit. Hoe anders is dat met afvallen. Dat doe je voor jezelf, en voor je gezondheid. Daar moet je in principe wel concessies voor doen. Daar moet je heul veel voor doen en vooral heul veel voor laten. Dat is afzien, volhouden en doorbijten. Toch?

 

Dit is tenminste hoe bijna iedereen ermee omgaat. Door op dieet te gaan. Door zichzelf restricties op te leggen. Terwijl dat harstikke averechts werkt. Want met een dieet bevecht je je verlangen naar eten, en wordt dat verlangen daardoor alleen maar nog sterker.
Bovendien is een dieet het plan van een ander.
Het is niet jouw plan.
Daardoor kan het ook nooit beklijven.

 

Er is een andere manier die wel werkt. En niet voor even, maar voor de rest van je leven. Want als je het op de juiste manier aanpakt, is dat niet oppervlakkig en ‘voor even’. Dan pak je jezelf op een dieper level aan. Dan kijk je niet alleen maar naar voeding en beweging, maar naar alles wat nog meer meespeelt. Te beginnen bij je mindset.

 

Als je daar meer over wilt weten, van die overtollige kilo’s af wilt én je strijd met eten wilt oplossen, check dan mijn programma.
Meer informatie over mijn 1-op1 traject vind je hier.

CU!