Met deze uitspraak komen mensen vaak bij mij binnen.
“Het lukt mij niet om af te vallen.”

Of een variant daarop:

“Ik kan niet afvallen.”
“Ik ben echt ten einde raad, niets helpt bij mij.”
“Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik val steeds weer terug.”

Natuurlijk is dit de realiteit voor heel veel mensen. En als dat voor jou ook zo is, lees dan ff door. Waarbij je jezelf ab-so-luut niet hoeft te schamen of schuldig hoeft te voelen. Dat is niet waar het hier over gaat. Want dat je nog steeds niet dat slanke lijf hebt, heeft waarschijnlijk een hele andere oorzaak dan wat jij steeds dacht. Het ligt niet aan jou. Het ligt niet aan je motivatie, of je kennis. Je weet immers heel goed wat je wel of niet moet doen, of wat je wel en niet moet eten. En je wilt het harstikke graag. Alleen: je deed het steeds op wilskracht. En dat werkt niet. Da’s dus ook de reden waarom een dieet zinloos is. Gooi dat ajb overboord, net als die goedbedoelde adviezen en voedingsschema’s. STOP ermee – zeker als je er weerstand bij voelt. Want het is niet van jou. Dus houd je het ook nooit lang vol. En volhouden – op wilskracht dus – is sowieso kansloos.

By the way, in mijn gratis e-book vertel ik je daar meer over.
Dus heb je die nog niet, download ‘m dan via de button hieronder:

Maarrrr… als jij tegen jezelf blijft zeggen dat het je niet lukt… dan kan ik je op een briefje meegeven dat dat ook je realiteit zal blijven. Want wat jij gelooft, is waar. Wat jij tegen jezelf zegt, is ook inderdaad zo. Je programmeert daarmee namelijk je onderbewustzijn. Waardoor je als het ware op de ‘repeat’-knop blijft drukken en het verleden blijft herhalen. En herhalen. En herhalen.

Er zit dus een keiharde les in deze boodschap. Let goed op wat jij tegen jezelf vertelt. Wat je uitspreekt. Wat je gelooft. Want als dit jouw overtuiging is, dan blijf je doen wat je deed. En zul je ook krijgen wat je kreeg.

 

En oh, ik snap heel goed dat dit niet makkelijk is. Want wat je steeds zag… is dat het niet lukte. Dat is je realiteit. Je ervaring. Je ging op dieet, viel een aantal kilo’s af, en na een tijdje gaf je er weer de brui aan – om wat voor reden dan ook. En hoppa, je was weer terug bij af. Je weet wel, dat jojo-effect.

Heel begrijpelijk dus dat je dit ook bent gaan geloven. Want: what you see is what you get. Toch?
Nee dus!! Het is precies andersom. Maar om dát ook daadwerkelijk te gaan geloven – dat vraagt wat van je. En daar kan ik je bij helpen. Want dit pad alleen bewandelen, da’s inderdaad verrekte lastig. Maar met mijn hulp kun jij je doel – dat fijne gewicht – wel behalen. Ik vertel je er graag meer over.

Dusssss….. Wat jij gelooft is waar. Het is je mindset – oftewel je gedachten en de overtuigingen – die je gedrag beïnvloeden. Het is je eigen programmering. En zolang jij daaraan vasthoudt… tja.
Ik heb hier gisteren een podcast over opgenomen, waarin ik je uitnodig om je eigen overtuigingen over eten, overgewicht en afvallen eens onder de loep te nemen. Misschien herken je deze wel:

“Het zit nou eenmaal in onze genen”.
Of deze: “Bij gezelligheid hoort eten”.
Of: “Ik kan chocola niet weerstaan”.

Luister dan vooral naar mijn podcast. Je vindt ‘m hier op Spotify, of via de buttons hieronder.