Vorige keer vertelde ik over mijn eigen strijd met eten. Die heeft jaren en jaren geduurd, kostte me heel veel stress en zelfs een (waarschijnlijk) harstikke leuk studentenleven. Mijn leven stond in het teken van. Tja. Als ik toen wist wat ik nu weet…
Ik zou er destijds werkelijk ALLES voor over hebben gehad om van die ellende af te komen. Dat eeuwige gedoe over wel / niet eten. Dat gejojo met m’n gewicht. Die f* oorlog in mijn kop.

 

Ik was destijds niet de enige, al voelde mijn strijd wel gigantisch eenzaam. Veel mensen worstelen met eten en met hun gewicht. Dat geworstel kan veel invloed hebben op je sociale leven. Wel of niet naar die verjaardag? En spontaan een terrasje pakken tijdens een fietstocht, is dat verstandig? Je gaat met dubbele gevoelens naar dat verplichte etentje van je werk (had je niet nog een excuus achter de hand?). En hoe omzeil je de opmerkingen als je dadelijk gaat zeggen dat je geen nagerecht hoeft?

Kun je van dat geworstel af komen? JA. Daarvoor is het wel belangrijk dat je niet blijft hangen in het verleden. Toch is dat wat veel mensen doen. Ze hebben immers de ervaring dat het steeds niet lukte. Dieet sus, dieet zo, voedingsadvies van een diëtiste. Telkens wat kilo’s eraf en weer minstens zoveel erbij. Waardoor ze onbewust de overtuiging hebben ontwikkeld “het lukt me nooit”.

 

Je kunt van de ervaringen uit het verleden wel veel leren.
Het belangrijkste: dat je het dus anders moet doen.
Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.

In mijn programma Afvallen zonder Dieet.NU gaat het om je mindset. Je krijgt van mij geen dieet of recepten. Zinloos. Ik geef vaak wel voedingsadviezen, maar alleen als dat van toepassing is én als jij zelf veranderingen in je eetpatroon wilt doorvoeren. Want als het niet jouw keuze is, of als het niet echt bij je past, trap je weer in eenzelfde soort valkuil als bij een dieet.

 

Het gaat om je mindset. Dáár valt de winst te behalen. In je gedachten, gedachtenpatronen en in je onderliggende overtuigingen. In de gevoelens en emoties die daarmee gepaard gaan en het gedrag dat daaruit voortvloeit. Waarom doe je wat je doet? Waarvoor ‘gebruik’ jij eten? Hoe is jouw relatie met eten? In mijn programma leer je jezelf ‘masteren’. Zodat je straks een totaal andere relatie met eten hebt dan nu. Waardoor je het gewicht krijgt wat je wilt én dat gewicht ook behoudt. Zonder die strijd in je kop.

Ik gebruik in mijn programma ook een nieuwe, revolutionaire vorm van hypnose: Quantum Connection Hypnose. Daarover vertel ik meer in mijn online Masterclass. Die geef ik weer – hoe toepasselijk – op donderdagavond 5 mei om 20:00.

Inderdaad, op Bevrijdingsdag! Het kan voor jou de start zijn van je eigen bevrijding, namelijk van dat gedoe met eten. Ik ga je er alles over vertellen!
Wat je WEL en NIET moet doen als je wilt afvallen, en hoe je met de juiste aanpak voorgoed van die strijd kunt afkomen. Geen gerommel meer met eten, geen overgewicht, geen ge-jojo. Uiteraard vertel ik je ook over Quantum Connection Hypnose en kun je mij je vragen stellen.

 

Meld je aan voor de Masterclass op deze pagina.