Vandaag zou ik 20 jaar getrouwd zijn geweest. Zou. Want 6 jaar geleden besloot ik dat ik het anders wilde. Dat het ook anders móest, omwille van de kids.
Omdat ik toen die beslissing nam, sta ik nu op een andere plek in mijn leven. Op een andere tijdlijn. In een andere versie van mezelf. Met een andere echtgenoot. In positieve energie. Wat een contrast! 😉

 

Een snelle terugblik op de afgelopen jaren vervult me met grote dankbaarheid. Het waren geen makkelijke jaren. Er kwam zelfs een rechtszaak aan te pas, maar ook dat heeft me ontzettend veel gebracht. En misschien vind je het vreemd of zweverig klinken… maar het meest dankbaar ben ik nog voor het feit dat ik dankbaar kan zijn voor dit alles. Ook voor alle shit.

 

Alle emoties die de revue gepasseerd hebben, mogen er zijn. Wetende dat er in wezen geen negatieve of positieve emoties bestaan; wij labelen ze vaak alleen maar als negatief of positief. Je wilt wel de positieve emoties, maar niet de negatieve. Daardoor ervaar je weerstand en vecht je tegen die “negatieve emoties”. Met als bij-effect dat je uit verbinding raakt met jezelf. Want je luistert niet echt naar wat die “negatieve emoties” je te vertellen hebben. Vaak gaat het om een belangrijke waarde die je hebt, die nog niet vervuld is.

 

Je emoties omarmen is dus es-sen-tieel. Blijf je ertegen vechten, dan uit zich dat ook vaak in je eetgedrag. Je voelt je gestresst en hoppa, daar schuif je weer een roze koek naar binnen. Of je vindt jezelf zielig en zoekt troost in een zak chips. Herkenbaar?

 

Nog even terug naar de dankbaarheid die ik vandaag ervaar. Wetende dat dat huwelijk, de scheiding, en ja, zelfs alle leugens en overige stront die ik over me heen gekieperd kreeg, nodig waren om te komen waar ik nu ben. Ik heb drie prachtige dochters en een veel rijker leven dan ik ooit had durven dromen.

 

Dankbaarheid is een hele hoge waarde. Als je dankbaar kunt zijn, ook voor de minder mooie dingen in je leven, dan neemt de weerstand af. Dan hoef je er niet tegen te vechten. Het mag er gewoon allemaal zijn. Juist als je die ‘minder fijne dingen’ in je leven kunt omarmen, kan er echte verandering plaatsvinden.

 

 

P.s. Aanstaande donderdag geef ik nog één keer mijn Masterclass ‘oude stijl’. Daarin vertel ik je over Afvallen zonder Dieet, en wat je wel en niet moet doen om je ideale gewicht te bereiken én te behouden. Ook doe ik dan voor de laatste keer een fantastisch aanbod voor mijn 1-op-1 traject, voordat mijn prijzen omhoog gaan. Dus ben jij he-le-maal klaar met die “negatieve emoties”, die voortdurende strijd met eten, en die overtollige kilo’s? Meld je dan aan via deze link. CU!