Tien jaar geleden was ik nog op zoek naar de ‘heilige graal’. Oftewel: de oplossing voor mijn strijd met eten. Ik had er toen al een zoektocht van ruim 20 jaar op zitten, dus ik wist heel goed wat NIET werkte. Waar ik voortdurend tegenaan liep, wat mijn valkuilen waren, wat ik vooral NIET moest doen. Ik moest geen chocola in huis halen bijvoorbeeld. Nee, ook geen hazelnoten met chocolaagje eromheen, ook al maakte ik mezelf wijs dat die een stuk gezonder waren. Ik moest me aan duizend-en-een regeltjes houden. Regels die mij in een strak stramien hielden, en oh wee als ik daaruit brak. Dan was het foute boel.

 

In mijn zoektocht was ik vooral gericht op wat WEL werkte. Dat bleek een stuk minder makkelijk. Dat geldt trouwens op meer vlakken in je leven; vaak zie je heel goed wat niet werkt. Je dreumes altijd z’n zin geven, daar wordt het een verwend kind van. Steevast te laat komen op je werk terwijl je wél die promotie wilt, da’s  ni zo handig. En dan zijn dit nog voorbeelden waarin je makkelijk kunt bijsturen. Maar hoe anders is het als het om afvallen gaat. Want je wéét het simpelweg niet. Althans, als je er inmiddels achter bent gekomen dat diëten en voedingsadviezen niet werken. Als je je realiseert dat er meer nodig is, om te voorkomen dat je steeds weer terugvalt in oud gedrag. Wat is dan dat ‘meer’? Wie gaat je dat vertellen? Wie oh wie heeft dé oplossing?

 

Oké, terug naar mijn eigen zoektocht. Die oplossing voor een blijvend slank lijf zónder strijd met eten bleek niet voorhanden. Eigenlijk kon niemand mij écht vertellen wat nou wél werkte. Tuurlijk, ze claimden van wel – uiteraard. Misschien herken je dat wel: zo eenvoudig als ze het je voorschotelen, zo onwerkbaar blijkt het in de praktijk te zijn. Of niet haalbaar voor de langere termijn. En meestal is het dan toch weer die basic logica: minder eten, meer eiwitten en groentes, meer bewegen, noem maar op. Verpakt in afslankprogramma’s, diëten, zelfhulpboeken, sportmodules, gewichtsbeheersingsgroepen – name it. Maar dat was niet wat ik zocht. Want wat daarin gepredikt werd, dat wíst ik allemaal al. Veel te goed zelfs 😉

 

Tuurlijk zijn die adviezen ook belangrijk. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Als je elke dag een pizza naar binnen schuift of naar de grote M blijft gaan, dan kun je fluiten naar dat slanke lijf. Maar als diëten en adviezen DE oplossing zouden zijn, dan had niemand een probleem. En helaas is dat wel zo. En jij bent zeker niet de enige. Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht.

 

Maar…. ‘Hoe dan wel??!’
In mijn speurtocht belandde ik uiteindelijk bij het onderbewustzijn. Tuurlijk, ik wist allang dat afvallen niet zozeer een kwestie is van wilskracht (integendeel, ook al zijn diëten daarop gebaseerd) en dat het om gedragsverandering gaat. Vooral onbewust gedrag. En precies dát heb ik verder onderzocht. Ik ben daar ingedoken, ik heb het uitgepluisd, ik heb het uitgeprobeerd. In ons onderbewustzijn, waar ook onze overtuigingen liggen opgeslagen, dáár valt de winst te behalen.

 

Als je dat weet, dan heb je eigenlijk al het recept in handen. Al moet je dan natuurlijk nog steeds wel weten ‘hoe dan’. Met dat HOE help ik je in mijn programma. Wil je daar meer over weten, kom dan naar mijn gratis Masterclass.